Letsch: 'Het heeft nul zin om naar Feyenoord te gaan, geen stap omhoog'

Letsch: 'Het heeft nul zin om naar Feyenoord te gaan, geen stap omhoog'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 12:11do 08-04-2021 om 12:11

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 15:37do 08-04-2021 om 15:37

Thomas Letsch ziet dat verdediger Danilho Doekhi zich dit seizoen uitstekend ontwikkelt bij Vitesse. De oefenmeester verwacht dat zijn pupil in de nabije toekomst een stap kan maken, maar denkt dat een club als Feyenoord niet de juiste is voor Doekhi.

"Bij mij speelt hij sowieso altijd", doelt Letsch op de reserveplek van Doekhi bij Jong Oranje tijdens de groepsfase van het EK O21, in gesprek met Voetbal International. "Hij speelde daar niet en dat is niet mijn call, ik ben híér trainer. Maar in mijn optiek hoort hij te spelen. Dat mag ik wel zeggen. Ik ben totaal overtuigd van deze verdediger en van zijn kwaliteiten. Hij speelt een amazing seizoen op een cruciale positie. Geen gele kaarten."

De Vitesse-trainer denkt dat het niet lang meer duurt voordat Doekhi een volgende stap kan maken. Dat hoeft niet per se een stap naar een Nederlandse topclub te zijn, denkt Letsch. "Ik denk dat als hij naar een grote club kan, dat dan wel de grote stap moet zijn. In mijn optiek heeft het nul zin naar Feyenoord te gaan, dat is voor hem geen stap omhoog. Ik denk dan aan Duitsland of Engeland. Maar ik wil hem het liefst hier houden, dat spreekt voor zich. Wij zijn óók ambitieus, wij willen net als hij Europa in."

Doekhi zelf denkt serieus na over zijn toekomst. "Ik heb nog een contract voor een jaar, dus het wordt een belangrijke zomer", vertelt de verdediger. "Ik wil hogerop, maar het hangt er dan wel erg van af welke club het is, welke trainer er zit, wat ze willen. Misschien kan ik samen met Vitesse ook die stap maken, dit is een ambitieuze club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Doekhi al klaar voor een stap hogerop?

(1282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws