Duizelingwekkende cijfers: 'De Bruyne wordt dé grootverdiener in Premier League'

Duizelingwekkende cijfers: 'De Bruyne wordt dé grootverdiener in Premier League'

08-04-2021 13:22 Laatste update: 13:24
78

Manchester City maakte woensdag de contractverlenging van Kevin De Bruyne officieel. De middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. Hij was al een van de grootverdieners in de Engelse competitie, maar de nieuwe deal zorgt ervoor dat de Belg dé grootverdiener wordt in de Premier League.

Met zijn achttien miljoen euro bruto per jaar bij Manchester City was De Bruyne al een van de grootverdieners in de competitie en binnen de ploeg. Het Nieuwsblad weet echter dat de Rode Duivel een flinke loonsverhoging heeft gekregen en vanaf nu een bedrag van 25 miljoen euro bruto per jaar zal gaan verdienen bij City.

Daarmee krijgt hij 450.000 euro bruto per week en is hij de bestbetaalde speler in de Premier League. David De Gea van Manchester United volgt op de tweede plek met 433.000 euro bruto per week. De eerstvolgende ploegmaat, Raheem Sterling, volgt op een serieuze afstand en verdient 'slechts' 347.000 euro bruto per week.

De bestbetaalde speler ter wereld is De Bruyne echter niet. Die eer is nog steeds weggelegd voor Lionel Messi, die 600.000 euro per week zou verdienen. Ook Cristiano Ronaldo (Juventus), en Paris Saint-Germain-smaakmakers Neymar en Kylian Mbappé verdienen meer.