Ramos duidelijk over Messi-periode bij Barça: 'Als ze hem niet hadden gehad...'

Ramos duidelijk over Messi-periode bij Barça: 'Als ze hem niet hadden gehad...'

08-04-2021 14:01 Laatste update: 14:02
56

Sergio Ramos haalde de nodige prijzen binnen in zijn tijd bij Real Madrid, maar dat hadden er volgens de verdediger nog veel meer kunnen zijn wanneer Lionel Messi niet bij concurrent FC Barcelona had gespeeld. De Argentijnse aanvaller was (en is) van levensbelang voor Barça, stelt Ramos.

Zaterdag staat El Clásico op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om de Primera División-titel. Ramos won in zijn tijd bij Real vier keer de Champions League en vijf keer La Liga. Messi won met zijn Barcelona tien keer de Spaanse competitie. "We hebben moeten lijden tegen Messi in al die jaren", vertelt Ramos in zijn documentaire The Legend of Sergio Ramos, geciteerd door Marca.

"Als Barcelona hem niet had gehad, hadden wij meer titels gewonnen", vervolgt de Real-verdediger. "Er was een tijd dat we tegenover het beste Barcelona aller tijden stonden. We hadden een geweldige coach als Mourinho, maar het was moeilijk voor ons om ze te verslaan. We wonnen op dat moment niet veel en dat zorgde voor spanningen", sluit Ramos af.