Verbazing bij PSV-achterban: 'Mensen beseffen niet wat voor impact het heeft'

Verbazing bij PSV-achterban: 'Mensen beseffen niet wat voor impact het heeft'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 16:20do 08-04-2021 om 16:20

PSV was verrast door het nieuws dat er binnenkort weer supporters naar de stadions mogen, maar wel 'positief verrast'. Dat heeft commercieel directeur Frans Janssen gezegd in de Peesjevee Podcast van het Eindhovens Dagblad. Het nieuws heeft voor een hoop reacties gezorgd.

Chris Woerts maakte maandag bekend dat er vanaf speelronde dertig weer fans in de stadions mogen, officieel was het toen nog niet. "Rik Elfrink (PSV-watcher Eindhovens Dagblad, red.) stuurde me een appje en belde me meteen met de vraag: 4000 man, wat vinden jullie ervan en hoe gaan jullie dat regelen? Ik wist echt niet waar hij het over had", zegt Janssen.

"We waren vooral positief verrast, laat ik dat voorop stellen. We waren wel blij, maar mensen beseffen niet altijd wat voor impact het op ons heeft als zoiets uitkomt. Als we het iets beter met elkaar hadden afgesproken, hadden we klaar geweest", zegt Janssen.

"Ik kreeg na het nieuws van Woerts ineens 34 appjes en had zoiets van: wat gebeurt hier? Ik zit in een groepsapp met andere commercieel directeuren en ook directeuren van de Eredivisie. Maandagavond kregen we na Veronica Inside nog te horen dat het veel te voorbarig en typisch Chris Woerts was", aldus Janssen. "We kregen te horen dat het op niks was gebaseerd en veel te voorbarig was. Ik ga dan niet tegen Rik Elfrink of iemand van ESPN liegen. Als mij dan wordt gevraagd hoe we het gaan doen, moet ik zeggen dat ik het niet weet, omdat ik verrast was en het uit moest zoeken."

De clubs waren verbaasd en dat zorgde weer voor verbazing bij KNVB-directeur Eric Gudde, die een plan uitgerold had. "Eric Gudde zal denken dat hij ons geïnformeerd heeft. Hij heeft ons geïnformeerd dat er een plan zou komen. Alleen wisten wij nooit wanneer het besloten zou gaan worden", zegt Janssen. "Op 1 april waren er in Den Haag heel andere discussies gaande. Daar zullen ze echt niet speelronde dertig uit de Eredivisie hebben besproken. We wisten daarom niet wanneer het dan wel besproken zou worden en opeens was het er."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws