AZ verrast door straf Koopmeiners: 'Verwacht dat hij extra wedstrijd zou krijgen'

AZ verrast door straf Koopmeiners: 'Verwacht dat hij extra wedstrijd zou krijgen'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 19:35do 08-04-2021 om 19:35

AZ moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sparta zonder Teun Koopmeiners stellen, maar is aangenaam verrast dat de schorsing van de aanvoerder niet hoger is uitgevallen. Dat stelt trainer Pascal Jansen op het clubkanaal.

Koopmeiners kreeg afgelopen weekeinde een snelle rode kaart na een stevige charge op de enkels van Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis. De 23-jarige middenvelder kreeg een schorsing van één duel, waardoor hij zondag 25 april wél inzetbaar is in de Eredivisie-topper tegen Ajax. Dat kwam ook voor AZ enigszins als een verrassing. 'We hadden verwacht dat hij misschien nog wel een wedstrijd extra zou krijgen, maar niets is minder waar. Hij moet komende zaterdag missen, maar daarna is hij weer beschikbaar", aldus Jansen.

Dat is een forse meevaller voor de Alkmaarders, die in een felle strijd met PSV zijn verwikkeld om de tweede plaats. "We zijn aan het jagen op PSV. Wij willen het hoogst haalbare bereiken, dat is in onze beleving nu nog de tweede plek", vertelt Jansen, die nog niet weet of hij over Calvin Stengs kan beschikken tegen Sparta. "Hij heeft de afgelopen dagen hard getraind. Hij gaat vandaag met de groep meetrainen en we moeten even kijken hoe hij daar uit komt, maar ik heb goede hoop dat hij beschikbaar is. Het gaat goed met hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws