'Ajax houdt groot talent uit handen van Europese top, riante aanbieding Overmars'

'Ajax houdt groot talent uit handen van Europese top, riante aanbieding Overmars'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 06:48vr 09-04-2021 om 06:48

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 08:46vr 09-04-2021 om 08:46

Opluchting in Amsterdam: Ajax heeft mondeling overeenstemming bereikt met Gabriel Misehouy (15). Het talent uit de jeugdopleiding stond in de belangstelling van enkele grote Europese clubs, maar heeft besloten langer in Nederland te blijven.

Dat meldt De Telegraaf. Misehouy wordt gezien als een van de grootste talenten binnen de Ajax-opleiding. Door de mondelinge overeenstemming voorkomt Ajax dat Misehouy op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekt. FC Barcelona, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Bayern München, Chelsea en Manchester City deden in een eerder stadium al een poging de jonge middenvelder weg te halen bij Ajax.

Ajax was op zijn hoede, omdat de vader van Misehouy een Engelse verblijfsvergunning heeft. De op dit moment geldende Brexit-regels zouden daarmee omzeild kunnen worden. De Telegraaf stelt dat het vertrek van Brian Brobbey naar RB Leipzig Ajax wakker heeft geschud. Misehouy gaat op korte termijn zijn handtekening zetten onder een driejarig contract.

Hier moest Ajax echter veel moeite voor doen. De club werkt in de jeugd met vaste salarisschalen, maar om Misehouy langer in Amsterdam te houden moest Marc Overmars eraan te pas komen om meer te bieden. De middenvelder en zijn zaakwaarnemers gingen uiteindelijk akkoord met de 'riante aanbieding'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws