Klaassen begrijpt er helemaal niets van: 'Iedereen heeft dat gevoel een beetje'

Klaassen begrijpt er helemaal niets van: 'Iedereen heeft dat gevoel een beetje'

09-04-2021 07:05
77

Davy Klaassen begrijpt er niets van dat Ajax donderdagavond niet wist te winnen van AS Roma. De Amsterdammers pakten een 1-0 voorsprong en Dusan Tadic miste een penalty om er 2-0 van te maken. Uiteindelijk draaide Roma de wedstrijd om: 1-2.

Klaassen vroeg zich na afloop in de kleedkamer af hoe Ajax deze wedstrijd heeft kunnen verliezen. "Ik denk dat iedereen die deze wedstrijd heeft gezien, dat gevoel een beetje heeft", vertelt hij op de persconferentie aan de NOS. Ajax weet dat het flink aan de bak moet in Rome volgende week. "We moeten op dezelfde manier spelen. Als je ziet dat we vijf, zes honderd procent kansen creëren... De helft daarvan moet er gewoon in. Je krijgt twee van die klotegoals tegen..."

De Ajax-middenvelder zoekt de schuld vooral bij de eigen ploeg en is onder de indruk van Roma. "Het is een goede ploeg, maar dat zijn wij ook. We hebben laten zien dat we ook tegen zulke ploegen kunnen spelen. Ik ben benieuwd wat voor wedstrijd het volgende week gaat worden."

Het was donderdagavond Kjell Scherpen die in de fout ging bij de 1-1 van Roma door een vrije trap van Lorenzo Pellegrini door zijn handen te laten schieten. "Je zit echt zo van: hoe hebben we dit niet kunnen winnen? Hij heeft een fout gemaakt, maar wij missen ook kansen", aldus Klaassen. "Die tellen allebei. Tuurlijk is het voor hem geen leuk moment, maar hij is een sterke jongen. Het komt wel goed."