Fonseca na Ajax-winst geïrriteerd over 'leugens': Dit kun je niet serieus menen

Fonseca na Ajax-winst geïrriteerd over 'leugens': "Dit kun je niet serieus menen"

09-04-2021 07:54
30

AS Roma-trainer Paulo Fonseca heeft de Italiaanse pers na de overwinning op Ajax met gemengde gevoelens te woord gestaan. Enerzijds was de coach blij met de 1-2 zege, anderzijds was hij boos over publicaties in de media deze week.

Italiaanse kranten pakten dinsdag groot uit met het nieuws dat de spelersgroep van Roma zich tegen Fonseca gekeerd zou hebben. De spelers zijn niet blij met de trainingsmethoden van de coach, die ook bij de clubleiding zwaar onder druk staat vanwege tegenvallende prestaties in de competitie, aldus Corriere dello Sport.

Na de zege op Ajax reageerde Fonseca op de verhalen. "Ik heb geen controle over kritiek. Ik accepteer het. Maar wat ik wel erg vind, zijn de hoeveelheid leugens die verspreid worden. Het zou een chaos zijn, spelers zouden me hebben geconfronteerd. Allemaal leugens. Dit kun je niet serieus menen. Ik ben geen Italiaan, dus ik begrijp niet waarom er zoveel leugens geschreven worden over Roma, het enige overgebleven Italiaanse team in Europa", aldus Fonseca.

Over de wedstrijd in Amsterdam zei Fonseca: "Ajax is een geweldig team, maar de jongens hebben het fantastisch gedaan. Het teleurstellende is wel dat we het onszelf vaak zo moeilijk maken. Nu ook weer, met die fout bij de 1-0. We hadden een goed antwoord op de aanvallen van Ajax, een van de beste aanvallende ploegen van Europa. Maar het belangrijkste is dat we nooit hebben opgegeven."