Openda heeft nog geen keuze gemaakt: 'Voetballen met Ronaldo klinkt aanlokkelijk'

Openda heeft nog geen keuze gemaakt: 'Voetballen met Ronaldo klinkt aanlokkelijk'

09-04-2021 08:13
9

Loïs Openda kent dit seizoen zijn grote doorbraak bij Vitesse. De Arnhemmers huren de Belgisch jeugdinternational van Club Brugge en beleven vooralsnog veel plezier aan de aanvaller, die niet vies is van een beetje theater op het veld.

"Ik vind de Nederlandse competitie heel erg leuk. In België denken ze in verdedigen. In de Eredivisie zoeken ze het avontuur. Van Ajax tot ADO Den Haag en alles daar tussenin. Dat is toch het echte voetbal", begint Openda in gesprek met De Gelderlander

De aanvaller krijgt af en toe het verwijt dat hij veel te makkelijk naar het gras gaat. Bij een lichte aanraking schreeuwt hij het uit. Het hoort bij het spelletje, vindt Openda. "Voetbal is theater. Maar ik krijg als aanvaller echt stevige tikken. Of van die vervelende trappen, dat de noppen langs de enkel schuren. Dat voel ik wel degelijk. Een vrije trap is een vrije trap. Maar ik zoek ook de grenzen op. Ik wil altijd winnen."

Openda is jeugdinternational van België, maar kan in de toekomst ook voor Congo, Marokko of Portugal kiezen. "En dan hebben we nog familie in Frankrijk", lacht de aanvaller het uit. "Voorlopig ben ik volbloed Belg. Al klinkt voetballen met Ronaldo ook wel aanlokkelijk."