'Amerika is mooi, maar ben ook tevreden met Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie'

'Amerika is mooi, maar ben ook tevreden met Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 11:00zo 11-04-2021 om 11:00

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 11:00zo 11-04-2021 om 11:00

Nick Hengelman kreeg onlangs een formele ontslagbrief van Ajax en moet voor volgend seizoen mogelijk op zoek naar een nieuwe club. De doelman (31) denkt dat hij meekan in de Eredivisie, al staat een buitenlands avontuur ook nog op z'n lijstje.

Hengelman sloot in september vorig jaar aan in Amsterdam, waar hij 'trainingskeeper' werd bij Jong Ajax. De Amsterdamse club heeft zijn aflopende contract formeel opgezegd, al bestaat de kans wel dat beide partijen nog met elkaar in gesprek gaan over een nieuw contract. "Ik zou graag bij een nieuwe club willen spelen en daar belangrijk willen zijn. Eerste keeper zijn bij een profclub is het mooiste wat er is. Als je ergens de kans krijgt, kies je daarvoor", zegt Hengelman tegen VoetbalPrimeur.

"Een avontuur in het buitenland is ook prachtig om mee te maken. Het zou mooi zijn als je naar Amerika kunt, maar ik ben ook tevreden als ik een mooie club in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie kan vinden. Dat zijn de enige twee niveaus in Nederland waar ik op wil spelen. Ik vind dat ik de kwaliteit heb om op een goed niveau in Nederland te keepen."

Buitenlands avontuur
Hengelman heeft met Ajax Cape Town in Zuid-Afrika al eens de stap naar het buitenland gezet. Die maakte hij nadat hij in Nederland keepte voor FC Twente, FC Oss, Achilles'29, Vitesse, AGOVV en Heracles Almelo. "Zuid-Afrika is de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. Kaapstad is niet normaal, het is zó mooi. Ik zou daar de rest van m'n leven kunnen wonen. Als je de kans hebt om ergens heen te gaan, moet je naar Kaapstad gaan."

Maar ook Amerika staat hoog op zijn wensenlijstje. "Amerika heeft me altijd wel getrokken. Voor ik naar Zuid-Afrika ging zei ik dat Amerika op één stond, maar uiteindelijk werd het Zuid-Afrika. Ik heb een buitenlands avontuur mogen ervaren en dat is me heel goed bevallen, het is echt een verrijking van je leven. Dat zou ik nog wel een keer willen. Stuur mij maar naar het buitenland, hoor. Als dat zou kunnen, teken ik meteen."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws