Schmidt ontvouwt PSV-plan: 'Als hij basisspeler wordt, kan hij een leider worden'

Schmidt ontvouwt PSV-plan: 'Als hij basisspeler wordt, kan hij een leider worden'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 11:32vr 09-04-2021 om 11:32

Marco van Ginkel staat er goed op bij Roger Schmidt. De PSV-trainer gaf de 28-jarige middenvelder vorige week dertig minuten tegen Heracles Almelo en heeft mogelijk meer speeltijd gereserveerd.

Van Ginkel maakte in januari zijn rentree na 983 dagen zonder wedstrijd. Drie maanden later is hij nog niet uitgegroeid tot basisspeler. "Hij is goede conditie en heeft geen problemen meer", zegt Schmidt op de persconferentie voor het competitieduel met VVV-Venlo. "Onze medische staf heeft goed werk geleverd, want het was niet makkelijk om hem fit te krijgen."

Schmidt beseft dat Van Ginkel 'niet echt veel' heeft gespeeld. De teller staat op 67 minuten in de Eredivisie, verspreid over vijf wedstrijden. Vorige week tegen Heracles Almelo mocht hij een half uur meedoen. "Als hij speelt, zie je de progressie", aldus Schmidt. "Hij is klaar om zijn kwaliteiten te laten zien. Dat hij een goede voetballer is, weet iedereen. Jullie weten het zelfs beter dan ik, want jullie hebben hem prijzen zien winnen in Eindhoven."

Van Ginkel droeg in zijn vorige PSV-periode de aanvoerdersband. Ook Schmidt ziet een leidersfiguur in de Chelsea-huurling. "Hij heeft de persoonlijkheid om het team te leiden, maar dan moet hij natuurlijk wel basisspeler zijn. Gebeurt dat, dan kan hij zeker één van de leiders in het team zijn. Ik geef hem graag meer speeltijd. Hij verdient te spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws