Schmidt accepteert verlies met PSV en roept Ajax alvast uit tot kampioen

Schmidt accepteert verlies met PSV en roept Ajax alvast uit tot kampioen

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 12:18vr 09-04-2021 om 12:18

Roger Schmidt heeft de landstitel uit zijn hoofd gezet. De achterstand van PSV op koploper Ajax is opgelopen tot elf punten, terwijl de Amsterdammers een wedstrijd minder hebben gespeeld. Alleen theoretisch kan het nog, aldus Schmidt.

"We kunnen de competitie niet meer winnen", stelt Schmidt, zes wedstrijden voor het einde van de competitie, op de persconferentie voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. "Op papier nog wel, maar in de praktijk niet. Daar moeten we ons volgend seizoen op focussen."

PSV is op doelsaldo de nummer twee van de Eredivisie, maar AZ heeft evenveel punten. Het wordt essentieel om de Alkmaarders voor te blijven, weet Schmidt. "Ik heb een paar keer in de Champions League gespeeld. Het is mijn grote, grote motivatie om met mijn jonge PSV-team in de competitie met de beste clubs van Europa te spelen. Het is fantastisch."

"Als spelers en voor mij als coach zou het geweldig zijn om Champions League te spelen", vervolgt de Duitse trainer. "We zijn ook verantwoordelijk voor de situatie van de club. Financieel is het heel belangrijk om Champions League te spelen, vooral in deze coronatijden. Er zijn genoeg redenen om te vechten voor de tweede plek."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Ajax is al kampioen

Eens
91%
Oneens
9%
(2279 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws