Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

'Ik wil heel graag naar het EK, ik weet dat de bondscoach naar Heerenveen kijkt'

'Ik wil heel graag naar het EK, ik weet dat de bondscoach naar Heerenveen kijkt'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 13:26vr 09-04-2021 om 13:26

Lasse Schöne gaat voor een plek in de EK-selectie van Denemarken. Eind maart keerde hij met een basisplaats terug in het keurkorps van bondscoach Kasper Hjulmand, maar de middenvelder van sc Heerenveen rekent zich nog niet rijk.

Schöne vertrok in de winter bij Genoa en kreeg veel lucratieve aanbiedingen, maar koos met het oog op het EK voor Heerenveen. In maart kreeg hij de beloning. "Dit was de laatste interlandbreak voor het toernooi. Hopelijk heb ik een goede indruk achtergelaten", zegt Schöne in de Leeuwarder Courant.

"Stel dat ik erbij zit, dan krijg ik één van de laatste tickets die te vergeven zijn", vervolgt hij. "Ik weet dat de bondscoach de meeste wedstrijden van Heerenveen ziet. Daarom moet ik hier zoveel mogelijk voetballen, goed spelen en hopen dat ik straks naar het EK mag. Dat wil ik heel graag. Maar als het niet lukt, heb ik er in ieder geval alles aan gedaan."

In de tussentijd heeft Schöne het naar zijn zin bij Heerenveen. "We hebben een heel leuke groep, met veel jonge spelers. We doen weleens partijen waarbij de jongeren tegen de ouderen voetballen. Dan zitten spelers van 23 jaar bij 'oud'. Dat zegt genoeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws