Barça-meevaller voor Koeman in El Clásico: 'belangrijke spelers' keren terug

Barça-meevaller voor Koeman in El Clásico: 'belangrijke spelers' keren terug

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 13:55vr 09-04-2021 om 13:55

Goed nieuws voor Ronald Koeman in aanloop naar El Clásico tegen Real Madrid. Gerard Piqué en Sergi Roberto zijn beiden fit genoeg bevonden en maken deel uit van de 23-koppige selectie van FC Barcelona.

Piqué stond sinds februari aan de kant met een knieblessure. Roberto werd geveld door het coronavirus en een spierblessure, waardoor hij sinds januari niet meer in actie kwam. Zijn vervanger Sergiño Dest doet het de laatste weken uitstekend aan de rechterkant, waardoor het niet onlogisch is dat Roberto op de bank begint. De Spanjaard is ook inzetbaar als middenvelder.

Het is nog niet duidelijk Piqué direct weer een basisplaats krijgt. "Het hangt ervan af", zegt Koeman op de persconferentie. "Spelers moeten fysiek en mentaal perfect in orde zijn, maar sommige spelers zijn nog belangrijker voor de groep. Ik stel altijd de elf beste spelers op om tot een ​​goed resultaat te komen."

De terugkeer van beide spelers komt als geroepen voor Koeman en Barcelona, aangezien er de komende twee weken belangrijke wedstrijden op het programma staan. Koeman: "Piqué en Roberto zijn twee belangrijke spelers, niet alleen vanwege hun kwaliteit. Ze zijn fysiek goed en gretig om het team te helpen."

In de competitie doet Barça volop mee in de titelstrijd, waardoor een overwinning op Real meer dan wenselijk is voor Koeman. Volgende week zaterdag strijdt de Catalaanse club in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao. Koeman kan in deze wedstrijd zijn eerste prijs als trainer van Barcelona winnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws