Breaking news

Feyenoord komt met bevestiging: Pratto loopt breuk op, operatie zondagavond

Handtekening van Haaland levert schorsing op: 'Dit is onacceptabel'

Handtekening van Haaland levert schorsing op: 'Dit is onacceptabel'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 14:15vr 09-04-2021 om 14:15

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 14:37vr 09-04-2021 om 14:37

Assistent-scheidsrechter Octavian Sovre is in zijn thuisland Roemenië geschorst omdat hij na de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Manchester City een handtekening vroeg aan spits Erling Haaland. Sovre verklaarde zelf dat het voor een goed doel was, maar daar komt hij in Roemenië niet mee weg.

Sovre helpt volgens Roemeense media al vijf jaar een centrum waar autistische kinderen en volwassen geholpen worden. De instelling wordt gesteund door giften en de opbrengst van de door Haaland gesigneerde gele en rode kaart zou ook ten goede komen aan die stichting. Maar die uitleg wordt in Roemenië van tafel geveegd: Sovre is geschorst, melden Roemeense media.

Scheidsrechtersbaas Robert Rosetti van de UEFA keurde de actie van Sovre al af. Hij denkt dat de geloofwaardigheid van Sovre een deuk heeft opgelopen. 'Je bent verantwoordelijk voor je gedrag en dat van je collega's wanneer je op een UEFA-missie bent', schrijft Rosetti in een email, die in handen is van diverse media.

'Je moet ervoor zorgen dat de spelers jou net zo respecteren als de andere spelers. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je athletisch, autoritair, respectvol en professioneel bent. Als je net zo gerespecteerd wilt worden als de spelers, waarom zou je dan om hun handtekening vragen? Dit is onacceptabel.' Het is niet precies duidelijk hoe lang Sovre geschorst is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij deze schorsing?

Ja
18%
Nee
82%
(1729 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws