Unieke onderhandelingen tussen De Bruyne en club: 'Ook nieuw voor Man City'

Unieke onderhandelingen tussen De Bruyne en club: 'Ook nieuw voor Man City'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 15:21vr 09-04-2021 om 15:21

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 15:54vr 09-04-2021 om 15:54

Normaal gesproken gaan de onderhandelingen over een contract tussen club en zaakwaarnemer, maar Manchester City zat voor het eerst tegenover de speler zelf. Kevin De Bruyne heeft de onderhandelingen met zijn werkgever helemaal zelf gedaan.

De Bruyne en Manchester City kwamen deze week een nieuw contract tot 2025 overeen. Er kwam geen makelaar aan te pas, vertelt vader Herwig De Bruyne aan Sporza. "Kevin vertelde dat hij de onderhandelingen zelf wilde voeren. Doe maar als je dat wil, hebben wij hem gezegd. Hij vroeg ons door een gebrek aan tijd om soms eens iets op te zoeken of te controleren, maar hij zei zelf waar hij naartoe wilde. Wij hebben hem de gevraagde info gegeven en zo kon hij zelf beslissen."

Het maakte de gesprekken tussen Manchester City en De Bruyne bijzonder soepel en er hoefde ook geen makelaarsfee betaald te worden. "Door corona ging alles niet zo vlot en voor City waren rechtstreekse onderhandelingen met een speler ook iets nieuws", zegt De Bruyne senior.

"Maar als je met cijfers komt, dan beseffen zij ook wel dat ze gesprekken voeren met iemand die weet waar hij over spreekt. De cijfers waren niet uit de lucht gegrepen. Er was geen derde partij en dat maakte het makkelijker. Je komt beter overeen met z'n tweeën dan met z'n drieën. Alles was meteen transparant in beide richtingen. Dan weten clubs en spelers waar ze staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws