NAC houdt promotiedroom levend na moeizame overwinning op Jong Utrecht

09-04-2021 19:51 Laatste update: 19:52
17

NAC Breda heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Jong FC Utrecht. De Bredanaars moesten winnen om nog in de race te blijven voor een direct promotieticket, wat dus is gelukt.

In de 26ste minuut kwam NAC in eigen huis op voorsprong tegen Jong Utrecht, doordat Rick Meissen de bal in zijn eigen doel werkte. NAC kreeg in het restant van de eerste helft nog een aantal kansen om de score te verdubbelen, maar dat lukte de formatie van Maurice Steijn niet. In de tweede helft kreeg Jong Utrecht al snel een klap te verwerken: Remco Balk moest na een pittige overtreding met rood van het veld.

Toch kwam NAC later in de tweede helft in de problemen. Jong Utrecht kreeg na een handsbal van Thom Haye een strafschop. Aanvaller Jeredy Hilterman benutte die penalty: 1-1. Niet veel later nam NAC echter weer de leiding. Moïse Adiléhou werkte de bal in de 78ste minuut na een corner binnen: 2-1. Nog geen twee minuten later was het weer raak voor NAC: Sydney van Hooijdonk krulde een vrije trap fraai achter Maarten Paes voor de 3-1, waarmee hij de einduitslag bepaalde.

Door de overwinning staat NAC nu één punt achter op de tweede plek, die recht geeft op promotie. Die positie is nu in handen van De Graafschap, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de Brabanders. De Superboeren komen zondag in actie, tegen Go Ahead Eagles.