Ajax troeft Europese topclubs af: toptalenten tekenen contract in Amsterdam

Ajax troeft Europese topclubs af: toptalenten tekenen contract in Amsterdam

09-04-2021 20:53
102

Ajax houdt Gabriel Misehouy en Alvaro Henry definitief uit de handen van de Europese topclubs. De vijftienjarige middenvelder en de zestienjarige verdediger hebben een contract getekend tot medio 2024, zo maakt de Eredivisie-koploper vrijdagavond bekend.

Misehouy en Henry staan bekend als twee van de grootste talenten van hun lichting. Misehouy doorliep tot dusver alle jeugdelftallen van Ajax en is al aanvoerder van de O17. De Telegraaf meldde eerder op de dag al dat Ajax ver is gegaan om de aanvallende middenvelder uit de handen te houden van FC Barcelona, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Bayern München, Chelsea en Manchester City. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft voor hem de salarisschaal doorbroken.

Ook Henry blijft Ajax voorlopig trouw. Hij maakte in de zomer van 2019 de overstap van FC Utrecht naar de Amsterdammers. Ook hij maakt momenteel deel uit van Ajax O17. Voor hem was naar verluidt serieuze interesse van RB Leipzig, Borussia Dortmund en een aantal Italiaanse clubs, meldt Ajax Showtime.