Advocaat verklaart reserverol na eerdere loftuiting: 'Dat is vervelend'

Advocaat verklaart reserverol na eerdere loftuiting: 'Dat is vervelend'

09-04-2021 23:56 Laatste update: 10-04-2021 00:15
79

Ridgeciano Haps zit in een lastig parket bij Feyenoord. De 27-jarige vleugelverdediger heeft de concurrentiestrijd verloren van Tyrell Malacia en komt ook niet meer in aanmerking voor de positie van linksbuiten. Daar heeft Dick Advocaat een reden voor, vertelt hij.

De Feyenoord-trainer zei eerder nog dat in het theoretische geval dat hij nog naar een andere club zou gaan, hij Haps een speler vond om mee te nemen. De oud-speler van AZ komt echter nauwelijks aan de bak. "Dat is vervelend, maar Tyrell Malacia doet het goed als linksback. Haps ziet de positie links voorin niet zitten, dat zie ik aan hem op de trainingen", legt Advocaat uit op de persconferentie.

"Ik heb eraan gedacht om Malacia rust te geven na de week met Jong Oranje en dan Haps weer eens speeltijd te gunnen", vervolgt de Kleine Generaal. "Maar Malacia speelde in Hongarije nauwelijks, dus dat was niet nodig. Voor Haps is het vervelend. Ik heb eerder gezegd dat Feyenoord met Malacia en Haps twee spelers in huis heeft, die zo bij Oranje zouden kunnen spelen. Maar ik kan er op die positie maar eentje opstellen en Haps vindt die linksbuitenpositie niets."