Frenkie nuanceert belang van El Clásico: 'Winnen van de titel in eigen handen'

Frenkie nuanceert belang van El Clásico: 'Winnen van de titel in eigen handen'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 07:15za 10-04-2021 om 07:15

Laatste update: zaterdag 10 april 2021 om 07:20za 10-04-2021 om 07:20

Frenkie de Jong bestempelt El Clásico als zeer belangrijk, maar niet beslissend voor de titelrace in Spanje. De middenvelder van FC Barcelona heeft vertrouwen in het behalen van de landstitel en stelt dat zijn ploeg alles in eigen hand heeft.

Zaterdagavond gaat het Barça van trainer Ronald Koeman op bezoek in het Alfredo dit Stéfano stadion van Real Madrid. De Jong geniet van de spanning voorafgaand aan het duel. "Er staat altijd veel druk op de Clásico, dat zal nu niet anders zijn", vertelt de middenvelder op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Real. "We houden gewoon vast aan onze normale routines, wat voor vertrouwen zorgt."

De Jong beaamt dat het een cruciaal duel is in de strijd om de landstitel in Spanje. "Het winnen van de wedstrijd tegen Madrid is voor ons heel belangrijk, want dat brengt ons dichterbij het doel. Maar het duel is niet beslissend: het betekent niet dat wanneer we verliezen, wij geen kampioen meer kunnen worden", analyseert de Oranje-international. "Of wij de titel winnen ligt volledig in onze eigen handen. Het ligt aan onszelf. Als wij nu elke wedstrijd winnen worden we kampioen."

Dat Barça laat in het seizoen ineens mee strijdt voor de competitiewinst, terwijl de ploeg van Koeman halverwege de competitie nog in de middenmoot bungelde, kan De Jong wel verklaren. "Een echte voorbereiding hebben we niet gehad en er is veel gebeurd bij de club: veranderingen in de staf, in de selectie en bij de club zelf. Op een gegeven moment begonnen we te winnen en dan zie je dat het zelfvertrouwen groeit."

El Clásico begint zaterdagavond om 21.00 uur. Nummer twee Barcelona heeft twee punten meer dan Real, dat momenteel derde staat in de Primera División.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint El Clásico?

Real!
18%
Barcelona!
63%
Het eindigt onbeslist.
19%
(658 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws