'Voorzichtig zijn met het oordelen over Scherpen, het is irreëel en niet eerlijk'

'Voorzichtig zijn met het oordelen over Scherpen, het is irreëel en niet eerlijk'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 07:55za 10-04-2021 om 07:55

Oud-keeperstrainer Frans Hoek neemt Ajax-doelman Kjell Scherpen in bescherming na zijn blunder tegen AS Roma. De 21-jarige doelverdediger liet donderdagavond een vrije bal van Roma-middenvelder Lorenzo Pellegrini ongelukkig door zijn handen glippen.

Hoek (64) spreekt van een keepersfout, maar vindt dat Ajax vertrouwen in Scherpen moet houden. "Je wilt ook niet dat hij nu niet meer gaat keepen, want dan blijft dit hangen. Het wordt voor hem een enorme uitdaging om zijn potentie te laten zien. Dat moet hij uiteindelijk zelf doen, maar goede begeleiding van de staf van Ajax is daarin onvoorstelbaar belangrijk", vertelt Hoek in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De voormalig keeperstrainer van Ajax, Bayern Müchen, Oranje en FC Barcelona ziet dat Scherpen een weifelende start maakt onder de lat bij Ajax, maar vindt dat helemaal niet zo gek. "Het begin van Edwin van der Sar bij Ajax was ook haperend en aarzelend. Iedereen vond het toen onbegrijpelijk dat hij voor Ajax keepte. De ideale curve, in een rechte lijn omhoog, bestaat niet. De kunst is alleen om die curve daarbij niet te ver te laten zakken."

Dat Scherpen door de media nu al afgeschreven wordt als eerste doelman van Ajax vindt Hoek veel te ver gaan. "We moeten voorzichtig zijn met oordelen. Het is irreëel en niet eerlijk om nu te zeggen of hij goed of slecht is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws