Max mist iets cruciaals bij PSV: 'Heb ik bij elke club, helpt je door barrières'

Max mist iets cruciaals bij PSV: 'Heb ik bij elke club, helpt je door barrières'

10-04-2021 08:35 Laatste update: 12:46
48

PSV-linksback Philipp Max is trots op wat hij in zijn eerste jaar bij PSV allemaal bereikt heeft. De 27-jarige verdediger hoopt dat hij vanaf volgend seizoen een band op kan gaan bouwen met de aanhang van de club uit Eindhoven.

Max maakte afgelopen zomer de overstap van het Duitse FC Augsburg naar PSV. Eind vorig jaar werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Duitse nationale team en bij PSV bewees hij wekelijks zijn waarde op de linkerflank. "Het was echt een ongelooflijk bijzondere periode", blikt de linksback terug in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Duitser heeft het enorm naar zijn zin in Eindhoven, maar mist de aanwezigheid van de fans in het stadion enorm. "Bij elke club waar ik speel, wil ik de stad en de mensen goed leren kennen. Een emotionele verbinding met mijn club en iedereen daaromheen vind ik belangrijk. Het helpt je tijdens wedstrijden door barrières en ik kijk enorm uit naar het moment dat er straks weer mensen op de tribunes zitten."

De linksback kreeg dit seizoen enkel een tipje van de sluier te zien. "Ik heb voor de wedstrijd tegen Ajax vanuit onze spelersbus gezien hoe een groep supporters probeerde om ons op te peppen en dat voelde geweldig. Mijn contract loopt nog drie jaar en volgend seizoen wil ik echt ervaren hoe het voetbal hier leeft."