Drenthe: 'Duwden auto de helling af en zetten pas daarna de motor aan'

Drenthe: 'Duwden auto de helling af en zetten pas daarna de motor aan'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 11:56za 10-04-2021 om 11:56

Laatste update: zaterdag 10 april 2021 om 12:58za 10-04-2021 om 12:58

Royston Drenthe was in 2007 net Golden Boy geworden op het EK met Jong Oranje, toen Real Madrid hem overnam van Feyenoord. Sportief was zijn avontuur in de Spaanse hoofdstad geen onverdeeld succes, maar toch bewaart hij mooie herinneringen aan die periode.

Vooral Guti maakte een onuitwisbare indruk op Drenthe. "Aan Guti zag ik altijd dat hij om me gaf. Hij is voor mij de beste voetballer met wie ik op een veld heb gestaan", zegt de linkspoot tegen Voetbal International. Hij memoreert aan de schitterende hakbal van de Spanjaard tegen Deportivo La Coruña. "Het was echt zijn swag dat hij liever andere spelers liet scoren. Op dat moment dacht ik bij mezelf: Deze man is van een andere planeet."

"Ik heb zo veel mooie avonden beleefd met Guti", vervolgt Drenthe. "We waren vaak samen met Wesley Sneijder, Robinho en Gonzalo Higuaín. Met Wesley was ik echt matties. We konden af en toe wel de rode streep overschrijden, je weet toch? Higuaín dacht op een gegeven moment ook: met Wesley en Roya moet ik hangen. Soms was ik lekker een avondje thuis en belde Gonzalo op: vriend, opstaan! We kunnen van alles gaan doen.

Drenthe had dan eigenlijk beloofd dat hij thuis zou blijven, maar daar vond hij een creatieve oplossing voor. "We zetten mijn auto in zijn vrij, deden het hek open en duwden die auto zo de helling af. Onderaan bij de rotonde zetten we de motor pas aan. Als we terugkwamen, lieten we de auto weer vanaf de helling het terrein oprollen en gingen we via de onderkant van het huis weer naar binnen. We deden dan alsof we de hele nacht beneden in mijn huis hadden gechilld. Niemand had door dat ik was weggeweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws