'Juventus heeft geld nodig en plaatst opvallende namen op transferlijst'

'Juventus heeft geld nodig en plaatst opvallende namen op transferlijst'

10-04-2021 14:36
51

Juventus verkeert in financiële moeilijkheden, zo meldt de Corriere dello Sport dit weekeinde. De Italiaanse topclub moet komende zomer voor honderd miljoen euro aan spelers verkopen om het huishoudboekje op orde te krijgen.

La Vecchia Signora leed in het eerste deel van het seizoen 2020/2021 een verlies van liefst 113,7 miljoen euro. De Italiaanse krant is in de financiën van Juventus gedoken en meldt dat er flink verdiend zal moeten worden op de transfermarkt. Daarom is een vertrek van meerdere spelers bespreekbaar.

Mattia De Sciglio en Douglas Costa worden dit seizoen al verhuurd en hebben geen toekomst in Turijn. Ook Merih Demiral, Alex Sandro, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi en zelfs de net aangetrokken Weston McKennie mogen bij het juiste bod weg.

Paulo Dybala moet de grootste klapper opleveren. De Argentijn ligt nog tot medio 2022 vast in Turijn, maar bereikte geen akkoord over een nieuw contract. Hij werd al aangeboden bij Chelsea, FC Barcelona en Tottenham Hotspur, maar hij kan ook betrokken worden in een ruildeal met Paris Saint-Germain-spits Mauro Icardi. Juve sloot al eens een vergelijkbare deal met Barça, toen Arthur en Miralem Pjanic van club wisselden.

Voor Matthijs de Ligt en Dejan Kulusevski is naar verluidt ook interesse, maar Juventus acht een transfer van dat tweetal onbespreekbaar. Tuttosport pakte vorige maand al uit met het nieuws dat de oud-Ajacied als toekomstig aanvoerder van de Italiaanse titelhouder wordt gezien.