Leeds-tiental heeft aan twee doelpogingen genoeg voor megastunt tegen Man City

10-04-2021 15:27
43

Manchester City heeft op de vroege zaterdagmiddag een sensationele thuisnederlaag tegen Leeds United geleden. De regerend Championship-kampioen produceerde welgeteld twee doelpogingen en speelde drie kwartier lang met tien man, maar won doodleuk met 1-2 bij de aanstaande Premier League-kampioen.

De ploeg van Nathan Aké – die na een uur gewisseld werd – moest het spoel maken, creëerde een aantal grotere en kleinere kansen, maar kreeg vlak voor rust het deksel op de neus. De City-verdediging verzuimde een spaarzame uitval van Leeds in de kiem te smoren en Stuart Dallas schoof de bal via de paal binnen: 0-1.

Nog voor rust werd de ploeg van Marcelo Bielsa gereduceerd tot tiental. Liam Cooper ging hard door op Gabriel Jesus en raakte de Braziliaan vol op zijn knie: het leverde hem aanvankelijk een gele kaart op, maar na ingrijpen van de VAR trok arbiter Marriner rood. Met Pascal Struijk als invaller betrok Leeds de verdedigende stellingen. Manchester City zocht uit alle macht naar een gelijkmaker, maar zette doelman Illan Meslier niet vaak aan het werk.

Een kwartier voor tijd moest de Fransman alsnog vissen: net voordat Ferrán Torres voor hem opdook, gleed Meslier uit, met de 1-1 tot gevolg. Manchester City joeg ook op de winnende goal, maar liet zich verrassen in de tegenaanval: in de extra tijd was het opnieuw Dallas die doorbrak en de 1-2 voorbij Ederson schoof. De megastunt was een feit, maar Manchester City kan zich de misser wel veroorloven: achtervolger Manchester United heeft nog twee wedstrijden tegoed, maar staat al op veertien punten achterstand.