'Piqué 24 uur voor aanvang Clásico op behandeltafel: injectie van medische staf'

'Piqué 24 uur voor aanvang Clásico op behandeltafel: injectie van medische staf'

10-04-2021 15:36
18

FC Barcelona is erin geslaagd om Gerard Piqué vrijdagavond laat klaar te stomen voor El Clásico. De centrale verdediger kampte met knieklachten, maar heeft na een operatieve ingreep groen licht gekregen om de kraker tegen Real Madrid te spelen.

Piqué behoort tot de 23-koppige Barcelona-selectie, maar lag vrijdagavond – circa 24 uur voor de aftrap in het Estadio Alfredo Di Stéfano – nog op de behandeltafel, meldt AS. De medische staf van de Catalanen heeft hem van een weefselpunctie in zijn knie voorzien, zodat de routinier pijnvrij kan spelen tegen de aarsrivaal.

Naast Piqué is ook Sergi Roberto teruggekeerd in de wedstrijdselectie. De titanenstrijd begint zaterdag om 21.00 uur: Barcelona mag dan proberen revanche te nemen voor de 1-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen. De ploeg van Ronald Koeman verdedigt een voorsprong van twee punten op nummer drie Real Madrid en kan bij een overwinning – in ieder geval 24 uur lang – de koppositie van Atlético Madrid overnemen: de lijstaanvoerder speelt zondagavond pas tegen Real Betis.