Claim van Nicolò Schira: Onana verlengt en kan de tien jaar volmaken bij Ajax

Claim van Nicolò Schira: Onana verlengt en kan de tien jaar volmaken bij Ajax

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 15:52za 10-04-2021 om 15:52

Transferspecialist Nicolò Schira is met opvallend Ajax-nieuws op de proppen gekomen: Andre Onana staat op het punt om zijn in 2022 doorlopende contract te verlengen, klinkt het. Volgens de Italiaanse journalist gaat Onana tot 2025 bijtekenen in Amsterdam.

De sluitpost uit Kameroen werd dit seizoen betrapt op dopinggebruik en is sinds begin februari geschorst. Ajax heeft de schorsing aangevochten, maar zoals het er nu naar uitziet, heeft Onana nog maar een paar contractmaanden over als hij begin 2022 zijn rentree mag maken. Ajax kan in principe geen transfersom meer voor hem incasseren, terwijl het nog maar de vraag is of Onana een transfer af kan dwingen als hij één jaar lang niet gekeept heeft. Hierdoor hebben beide partijen besloten om gesprekken over contractverlenging op te starten.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet voor de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma nog weten dat beide partijen elkaar nog niet gevonden hadden. Volgens Schira is dit echter een kwestie van tijd: de gesprekken tussen club en speler zouden in een vergevorderd stadium zijn. Onana kan de tien jaar in Amsterdam volmaken als hij inderdaad tot 2025 bijtekent.

Collega Maarten Stekelenburg gaat in elk geval zijn contract verlengen: de 38-jarige routinier kreeg een formele ontslagbrief op zijn deurmat, maar blijft bij Ajax, liet Overmars al weten. Derde doelman Kjell Scherpen heeft nog een meerjarig contract, maar wil graag wekelijks keepen en mag wellicht uitzien naar een huurtransfer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws