Lamprou op tweede Ajax-plan na 4-4 tegen Heerenveen: 'Nieuwe keeper, niet fijn'

Lamprou op tweede Ajax-plan na 4-4 tegen Heerenveen: 'Nieuwe keeper, niet fijn'

10-04-2021 16:16
36

RKC Waalwijk-doelman Kostas Lamprou staat aan de vooravond van een weerzien met Ajax. De Griekse sluitpost stond tussen 2017 en 2019 bij de Amsterdammers onder contract en maakte de Champions League-opmars in het seizoen 2018/2019 als reservekeeper mee.

Lamprou kijkt met genoegen terug op zijn tijd in Amsterdam, hoewel zijn inbreng beperkt bleef: begin 2019 verving hij Andre Onana in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, waarin hij prompt vier tegengoals kreeg. Het bleek achteraf zijn laatste optreden namens Ajax. "Ajax heeft snel gehandeld om er een andere keeper (Bruno Varela, red.) bij te halen. Dat was niet fijn voor mij, niet leuk", blikt hij in gesprek met Ajax Showtime terug op de 4-4 tegen Heerenveen. "Je weet ook dat als je in de top speelt de wereld keihard kan zijn. Ja, het was een mindere wedstrijd van mijn kant, maar als team speelden we toen ook niet goed."

Lamprou heeft dat moment echter 'een plekje gegeven': als hij terugdenkt aan zijn Ajax-tijd, overheersen de positieve ervaringen. "Het was niet de eerste keer dat ik kritiek kreeg. Maar ik heb een fantastische tijd bij Ajax gehad, ondanks de mindere dingen die gebeurd zijn. Ik heb nog steeds contact met genoeg mensen en ik volg Ajax op de voet. Ik heb niet veel gespeeld, maar ik heb wel veel ervaringen meegemaakt, op een hoog niveau getraind en alles van dichtbij mee kunnen maken."

Inmiddels keept de 29-jarige Griek voor RKC en probeert hij met de Brabanders rechtstreekse Eredivisie-handhaving te bewerkstelligen. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Ajax, tussen de beide Europa League-wedstrijden tegen AS Roma in. "Het is wel anders wanneer je Roma-thuis of RKC-uit moet spelen", erkent Lamprou, die echter op zijn hoede is. "Ajax heeft zo'n brede selectie. Als er jongens rust krijgen, komen er andere jongens in die ook gretig zijn en willen laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Bij Ajax zal het meer op het mentale aankomen dan op de kwaliteit. Ik heb daar twee jaar gespeeld en de instelling is altijd: winnen en het liefst met een groot verschil."