Vermoeid Bayern knoeit weer, scorende Weghorst verliest kraker met zeven goals

10-04-2021 17:22 Laatste update: 17:30
28

Bayern München verloor midweeks van Paris Saint-Germain en is in de competitie tegen een nieuwe zeperd aangelopen: Der Rekordmeister heeft tegen Union Berlin een gelijkspel moeten incasseren in de slotfase. VfL Wolfsburg heeft in de topper tegen Eintracht Frankfurt verzuimd om een grote stap naar de Champions League te zetten, ondanks wéér een goal van Wout Weghorst.

Bayern München-Union Berlin 1-1
De selectie van Bayern was na de slijtageslag tegen PSG niet okselfris en trainer Hansi Flick moest een half basiselftal missen tegen de nummer zeven. Eisern Union toonde zich een stugge tegenstander en kreeg voor rust zelfs de beste kans, maar Marius Bülter stuitte op Manuel Neuer. Twintig minuten voor tijd wist Bayern alsnog een bres in de Union-defensie te slaan. De gasten kregen de bal niet uit hun eigen strafschopgebied, waarna Jamal Musiala zijn rust bewaarde: 1-0. Union richtte zich echter op en sleepte via Marcus Ingvartsen alsnog een remise uit het vuur. Bayern heeft nu nog zes wedstrijden om een voorsprong van vijf punten op RB Leipzig te behouden.

Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 4-3
Nummer drie Wolfsburg begon met vier punten voorsprong aan de clash met nummer vier Eintracht Frankfurt en zou bij een zege bijna zeker zijn Champions League-voetbal. Het liep echter iets anders in Frankfurt: Weghorst bereidde de vroege 0-1 van Ridle Baku voor, maar Daichi Kamada zorgde direct daarna voor de gelijkmaker en Luka Jovic knalde nog voor rust de 2-1 binnen. In de eerste minuut na rust werd het 2-2 via een getoucheerd schot van Weghorst, nummer achttien van het Bundesliga-seizoen.

De gastheren sloegen rond het uur echter opnieuw toe met twee goals: André Silva en Erik Durm schoven de 3-2 en 4-2 tegen het net. Maximilan Philipp maakte het vijf minuten voor tijd nog spannend, maar verder kwamen Die Wölfe niet. Eintracht Frankfurt komt op één punt van de nummer drie. Achtervolgers Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen staan vooralsnog op elf punten, maar krijgen later dit weekend nog een kans om dichterbij te sluipen.