Koeman maakt plaats voor Dest en De Jong in cruciale El Clásico tegen Real Madrid

Koeman maakt plaats voor Dest en De Jong in cruciale El Clásico tegen Real Madrid

10-04-2021 19:47 Laatste update: 20:00
76

Ronald Koeman kiest in El Clásico tegen Real Madrid voor de gebruikelijke namen bij FC Barcelona. Het lijkt erop dat de Nederlandse oefenmeester zijn ploeg in een 3-5-2-formatie aan laat treden tegen De Koninklijke.

De opvallendste afwezige bij Barcelona is Antoine Griezmann, die op de bank begint. Koeman kiest voor een opstelling met een centraal blok van drie in de achterhoede. Clément Lenglet, Ronald Araujo en Óscar Mingueza moeten het fort bewaken. De verwachting is dat de twee vleugelverdedigers, Sergiño Dest en Jordi Alba, 'hoog' zullen staan. Frenkie de Jong, Pedri en Sergio Busquets vormen het middenveld, Lionel Messi en Ousmane Dembélé starten in de voorhoede.

Real Madrid start in de gebruikelijke 4-3-3-opstelling. Sergio Ramos is niet beschikbaar, Éder Militão en Nacho vormen daarom het centrale duo. Het middenveld is wel op volle oorlogssterkte met Luka Modric, Casemiro en Toni Kroos. Valverde, Karim Benzema en Vinícius Júnior vormen de voorhoede.

De opstellingen:
Real Madrid: Courtois; Lucas Vázquez, Éder Militão, Nacho, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Araujo, Lenglet; Dest, De Jong, Pedri, Busquets, Alba; Messi, Dembélé.