Heracles profiteert van dramatisch Willem II en mag blijven hopen op play-offs

10-04-2021 20:36 Laatste update: 20:37
21

Heracles Almelo mag blijven hopen op de play-offs om Europees voetbal. In eigen huis werd een dramatisch spelend Willem II eenvoudig opzij gezet: 4-0. Sinan Bakis (2x), Robin Pröpper en Rai Vloet maakten de doelpunten.

Heracles nam meteen het initiatief en dat resulteerde al na zes minuten spelen in de eerste treffer van de avond. Bakis maakte een goede loopactie richting de eerste paal en kopte een goed aangesneden hoekschop van Vloet achter een kansloze Willem II-keeper Arijanet Muric.

De thuisploeg bleef in het restant van de eerste helft de betere ploeg, zonder daarbij tot écht grote kansen te komen. Toch mocht de ploeg van trainer Frank Wormuth vlak voor rust nog een doelpunt bijschrijven en weer was het Bakis de Muric verschalkte. Een uitstekende aanval van Heracles kwam via Kasper Lunding bij de spits, die knap afrondde.

Mike Trésor bleef na rust in de kleedkamer achter bij Willem II en werd vervangen door Ché Nunnely, maar een verschil maken deed dat niet. De uitploeg stond dertig seconden na het beginsignaal van de tweede helft met 3-0 achter. De ploeg stond te slapen bij een hoekschop van Heracles, die uiteindelijk door Vloet voor het doel geslingerd werd. Robin Pröpper, die zijn honderdste officiële duel voor Heracles speelde, kopte bij de tweede paal volledig vrij binnen.

Hiermee was het verweer van Willem II meteen gebroken, al probeerde trainer Zeljko Petrovic met een aantal wissels nog wat te forceren. Dat lukte niet en Heracles zorgde met de 4-0 voor de definitieve nekslag. De thuisploeg sneed als een mes door de Willem II-achterhoede, waarna Vloet zijn doelpuntje meepikte.

Door de overwinning mag Heracles blijven hopen op de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Wormuth neemt de achtste plaats over van rivaal FC Twente, dat zaterdagavond nog in actie komt op bezoek bij PEC Zwolle. Willem II moet hopen dat VVV-Venlo dit weekend geen goed resultaat haalt tegen PSV.