Dominerend Twente verliest bij PEC en ziet play-offplek uit handen glippen

10-04-2021 22:52 Laatste update: 22:54
93

FC Twente heeft op bezoek bij PEC Zwolle een dure nederlaag geleden. In Zwolle werd het 1-0 voor de thuisploeg, waardoor Twente momenteel buiten de posities valt die recht geven op play-offs voor Europees voetbal. PEC lijkt zich door de overwinning juist zo goed als veilig gespeeld te hebben.

Twente zag concurrent en eeuwige rivaal Heracles eerder op de avond overtuigend winnen van Willem II (4-0). Daardoor wist de formatie van Ron Jans dat het moest winnen van PEC om de achtste positie terug te winnen, die recht geeft op de play-offs. Twente domineerde tegen PEC de wedstrijd, maar wist tot maar weinig echt grote kansen te komen.

In de 35ste minuut kwam Twente zelfs op achterstand tegen PEC. Virgil Misidjan werkte de bal binnen, nadat Twente-keeper Joël Drommel een schot van Immanuel Pherai niet best verwerkte. Bij rust stond de 1-0 stand nog steeds op het scorebord.

In de eerste fase van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Twente had de bal het meest, maar creëerde desondanks weinig kansen. Naarmate het duel meer naar het einde kabbelde, ging Twente gerichter op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg een aantal prima mogelijkheden. Die werden alleen niet verzilverd tot doelpunt. Daardoor wist PEC haar voorsprong vast te houden en het duel te winnen.

Door de nederlaag valt Twente nu buiten de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op de play-offs. De Tukkers hebben nog vijf duels om zich alsnog te verzekeren van deelname aan de nacompetitie voor een Europees ticket. Door de overwinning lijkt PEC zich geen zorgen meer te hoeven maken over degradatie: de Zwollenaren staan nu tien punten boven de streep.