De Wit niet happy met rol bij AZ: 'Ik had meer krediet verwacht'

De Wit niet happy met rol bij AZ: 'Ik had meer krediet verwacht'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 23:50za 10-04-2021 om 23:50

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 00:20zo 11-04-2021 om 00:20

Dani de Wit hoopte tegen Sparta op meer krediet van AZ-trainer Pascal Jansen. De Wit moest tegen Sparta op de bank beginnen, ondanks dat er een plekje vrij was gekomen op het middenveld door de schorsing van Teun Koopmeiners. 

"Het is eventjes moeilijk nu", vertelt De Wit, die tegen Sparta inviel en scoorde, over zijn huidige situatie bij AZ bij ESPN. "Ik had natuurlijk gehoopt om vandaag weer lekker te starten, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Ik heb het enige juiste antwoord gegeven, door gewoon keihard te werken en nog een goaltje meepikken. Beter kan dus niet."

Ondanks zijn prima invalbeurt, houdt De Wit toch een bittere nasmaak over aan zijn reservebeurt. "Uiteraard is de teleurstelling groot. Dat mag gezegd worden, denk ik. Of ik op meer krediet had gerekend? Ja, dat denk ik wel. Dat is alleen aan de trainer. Nu moet ik het doen met dertig minuten en gewoon alles geven."

De Wit kwam tot dusver zeventien competitiewedstrijden in actie voor AZ in het huidge seizoen. In het eerste deel van de voetbaljaargang, toen Arne Slot nog aan het roer stond bij AZ, was De Wit nog een vaste basisklant. Na een enkelblessure en de aanstelling van Pascal Jansen als trainer, raakte De Wit zijn basisplek echter kwijt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws