Boze Petrovic wisselt Trésor in rust: 'Hoe hij speelde, kunnen we niet accepteren'

Boze Petrovic wisselt Trésor in rust: 'Hoe hij speelde, kunnen we niet accepteren'

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 23:42za 10-04-2021 om 23:42

Willem II-trainer Zeljko Petrovic zag zijn ploeg zaterdag kansloos onderuitgaan tegen Heracles Almelo en besloot Mike Trésor tijdens de rust te wisselen. De 55-jarige Montenegrijn stoorde zich aan de houding van de spelmaker.

Trésor was vorig seizoen één van de grootste revelaties in de Eredivisie, maar is dit seizoen minder op dreef, ondanks vier treffers en acht assists. Zaterdag kon hij dus al na 45 minuten plaatsmaken. "Als iemand steekpassjes wil geven en het lukt niet, dan kan ik het wel begrijpen. Hij is wel het type speler dat het verschil kan maken, qua openingen", aldus Petrovic na afloop in gesprek met ESPN.

"Als hij daar zin in heeft", voegde de interviewer daaraan toe, Petrovic kon zich hier wel in vinden. "Dat irriteert mij, een beetje flegmatiek", stak Petro zijn onvrede niet onder stoelen of banken. "Hoe hij vandaag (zaterdag, red.) speelde, dat kunnen wij niet meer accepteren. Óf die wil nog vijf wedstrijden spelen óf hij wil niet meer spelen... Misschien moeten wij ook een gesprek voeren, net als bij ADO. Gewoon kijken: wie wil en wie wil niet?", waarschuwde hij zijn spelersgroep. "Ik kan wel vertrouwen geven en vertrouwen geven, maar op een gegeven moment houdt het op."

De nummer vijf van het vorige Eredivisie-seizoen speelde eind september nog Europees voetbal, maar is vijf wedstrijden voor het einde nog niet veilig. Als VVV-Venlo zondag één of meer punten pakt tegen PSV, sluit Willem II het weekend af als nummer zestien. FC Emmen is bovendien aan een imposante opmars aan is De Tricolores tot op één punt genaderd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie van deze drie eindigt boven de streep?

VVV-Venlo
8%
Willem II
38%
FC Emmen
54%
(580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws