'De muziek ging gelijk aan en er kwamen biertjes naar binnen, de sfeer is goed'

'De muziek ging gelijk aan en er kwamen biertjes naar binnen, de sfeer is goed'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 07:41zo 11-04-2021 om 07:41

Jesper Drost stond zaterdagavond voor het eerst sinds begin januari weer eens in de basis bij PEC Zwolle en stapte uiteindelijk met een 1-0 overwinning op FC Twente van het veld. Reden voor een feestje in de kleedkamer, zo geeft de PEC-middenvelder toe.

"De muziek ging gelijk aan in de kleedkamer en er kwamen al een paar biertjes naar binnen, dus de sfeer is goed", vertelt hij na de wedstrijd in gesprek met RTV Oost. "Dit was een heel belangrijke overwinning. Die hadden we ook echt nodig. Gelukkig hebben we 'm nu binnen."

Dat de 1-0 gezien het wedstrijdbeeld enigszins onterecht te noemen is, onderstreept Drost. "Als ik heel eerlijk ben: FC Twente was misschien wel de betere ploeg. Ze waren dominanter, zo voelde ik het in het veld. Maar wij hebben geknokt en gewonnen. Dus dit smaakt heerlijk."

Voor Drost was het een opluchting dat hij weer eens in de basis mocht beginnen. Dat ging ten koste van Eliano Reijnders. "Je bent als klein jongentje niet op voetbal gegaan om op de bank te zitten. Dat is wel een van de meest frustrerende dingen die er is. Zeker als je dan ook nog niet in mag vallen. Maar je moet zorgen dat je de knop omzet en het op de trainingen laat zien. Dat is niet gemakkelijk, maar alleen op die manier kun je je terug in het elftal vechten. Dat heb ik gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws