Fortuna-spelers niet blij met arbiter Kooij: 'Ik vind het double punishment'

Fortuna-spelers niet blij met arbiter Kooij: 'Ik vind het double punishment'

11-04-2021 07:57
53

Ben Rienstra is niet te spreken over het optreden van Joey Kooij na de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen. Het duel werd een 'vechtwedstrijd', maar de arbiter floot bijna elk moment af. De rode kaart voor Roel Janssen vond Rienstra een onterechte.

Rienstra heeft na de wedstrijd niet lang nodig om duidelijk te maken wat hij vindt van de rode kaart voor zijn ploeggenoot Janssen, die Emmen-spits Paul Gladon kort bij zijn arm pakte. "Ik vind het double punishment, het is wel heel erg licht voor een rode kaart. Ik heb het niet teruggezien, maar ik dacht: rood?", vertelt de Fortuna-aanvoerder, terwijl hij naar de beelden kijkt. "Het is niet zo dat hij hem in een leeg doel kan schieten. Er loopt nog iemand bij. Wel een penalty, maar meer niet."

Fortuna besloot het tegen Emmen over een andere boeg te gooien dan in andere wedstrijden. "De laatste weken hebben we opgebouwd, dat ging niet altijd goed. We weten dat het veld niet goed is. We hebben gekozen voor de lange bal, het werd een vechtwedstrijd. Ik vond wel dat we agressief waren, maar de scheids floot wel heel veel", sluit Rienstra af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie