Elia deelt sneer uit: 'Tsja, in voetballerij denkt iedereen alleen aan zichzelf'

Elia deelt sneer uit: 'Tsja, in voetballerij denkt iedereen alleen aan zichzelf'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 08:25zo 11-04-2021 om 08:25

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 08:26zo 11-04-2021 om 08:26

Het is een veelbewogen seizoen voor Eljero Elia bij FC Utrecht. De aanvaller raakte besmet met het coronavirus en niet veel later liep ook zijn dochtertje het virus op. Na een tijd in het ziekenhuis gaat het inmiddels weer beter met haar. Elia blikt terug op die periode en praat kort over het vertrek van trainer John van den Brom.

Elia kwam met grootse verwachtingen naar de Domstad, waar ze de traditionele top-drie aan wilden vallen. Dat lukt dit seizoen niet, de ploeg staat zevende. Elia kwam nog maar weinig in actie, ook omdat hij eerder dit seizoen besmet raakte met het coronavirus. "Ik was net fit en toen kreeg ik het. Het sloeg op mijn longen en ik was daardoor weer helemaal terug bij af", vertelt hij in gesprek met de NOS

Niet veel later raakte zijn dochtertje van zes ook besmet. Ze lag een tijd op de intensive care in het ziekenhuis. "Dat was heel eng. Het was op het randje. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar. Het was een zware tijd en dat heeft mijn prestaties op het veld in het begin ook wel beïnvloed. Maar vanaf dat het beter met haar ging, niet meer."

De trainer die hem voor dit seizoen naar De Galgenwaard haalde, Van den Brom, vertrok halverwege het seizoen naar KRC Genk. Dit tot licht ongenoegen van Elia. "Tsja. In de voetballerij denkt iedereen alleen maar aan zichzelf. Dat was niet leuk, maar ik heb niet voor de trainer, maar voor de club getekend en moet hier gewoon mijn werk doen."

Te beginnen zondag tegen zijn oude club Feyenoord. "Die club heeft een speciale plek in mijn hart, maar van het huidige elftal ken ik bijna niemand meer. Ik heb er verder niks meer mee. Het leven gaat gewoon door", sluit Elia af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws