Zidane is het niet eens met Koeman: 'Bij iedereen heerst hetzelfde gevoel'

Zidane is het niet eens met Koeman: 'Bij iedereen heerst hetzelfde gevoel'

11-04-2021 08:43
101

Zinedine Zidane wil na de wedstrijd tegen FC Barcelona niet veel zeggen over de mogelijke penalty voor Barça, na een duel tussen Ferland Mendy en Martin Braithwaite. Ronald Koeman was woest en fileerde de arbitrage onder leiding van Jesús Gil Manzano.

Op de persconferentie na de wedstrijd werd Zidane uiteraard gevraagd naar het penaltymoment in de slotfase van het duel. "Bij iedereen heerst hetzelfde gevoel", begint de Real-trainer. "Als de scheidsrechter niet fluit voor een penalty, is dat omdat het geen penalty was. Je kan niet zeggen dat de fout bij de arbitrage lag", houdt Zidane de boot af.

Koeman was een stuk duidelijker. "Naar mijn mening is het een penalty. Iedereen heeft het gezien en het is duidelijk, maar we kregen hem niet. Dat begrijp ik niet. De scheidsrechter stond tien meter van de situatie, misschien kon hij het niet zien. Daarom hebben we de VAR, die moet de scheidsrechter helpen in dit soort situaties. Ik weet dat het een penalty had moeten zijn."

Zidane sluit af met de mededeling dat hij trots is op zijn elftal na de nipte zege. "Ik ben blij voor de spelers. Iedereen is gedreven, dat is altijd goed in een groep", vertelt de oefenmeester, die blijft hopen op de Primera División-titel. "Er is nog een lange weg te gaan, ik weet niet op welke manier het seizoen gaat eindigen. Fysiek zitten we aan de limiet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie