Konterman: 'Het was een beetje Italiaans, hebben het professioneel gedaan'

Konterman: 'Het was een beetje Italiaans, hebben het professioneel gedaan'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 09:00zo 11-04-2021 om 09:00

PEC Zwolle-trainer Bert Konterman is zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg tegen FC Twente. In eigen stadion werd er een zwaarbevochten 1-0 overwinning uit het vuur gesleept. 'Vrouwen en kinderen eerst', noemde Konterman het.

Een doelpunt van Virgil Misidjan leverde PEC de drie punten op, ietwat tegen de verhoudingen in. Daar kan men bij PEC echter niet mee zitten. "We hebben als team keihard gewerkt", vertelt Konterman na de wedstrijd in gesprek met Voetbal International. "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We stonden ook veel op onze eigen helft, dat is eigenlijk niet onze aard, maar we kwamen er toch veel terecht. We zijn alert gebleven, we zijn elkaar blijven helpen en uiteindelijk hebben we die drie punten uit het vuur gesleept."

Waar het de afgelopen weken in de slotfase misging voor PEC tegen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo, wisten De Blauwvingers de nipte voorsprong nu wel over de streep te trekken. "We zijn een aantal keer op ons bek gegaan in de laatste minuten. We zitten nu in een fase dat je toch wel punten moet pakken, maar deze keer zijn we cool gebleven en hebben we het geflikt met elkaar", aldus Konterman.

Het doet de trainer weinig dat het spel van zijn ploeg niet al te best was zaterdagavond. "Het was misschien niet de mooiste wedstrijd om naar te kijken, maar het was belangrijk om deze zege over de streep te trekken, dan moet het maar even zo. Het was een beetje Italiaans, vrouwen en kinderen eerst. Zo zag het er misschien af en toe uit, maar we hebben het gewoon professioneel gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws