Verrassende XI van Advocaat: 'Moet toch een reden zijn dat ik hem niet opstel?'

Verrassende XI van Advocaat: 'Moet toch een reden zijn dat ik hem niet opstel?'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 11:59zo 11-04-2021 om 11:59

Feyenoord-spits Róbert Bozeník zit tegen FC Utrecht opnieuw op de bank. Trainer Dick Advocaat ziet vooralsnog weinig in de spits uit Slowakije.

Advocaat kiest voor een voorhoede met Bryan Linssen en Steven Berghuis. "Ik ben gewoon eerlijk tegen hem. Ik zeg wat ik denk", zegt Advocaat over Bozeník. "Die jongen weet wat hij moet doen. Ik benader alle spelers hetzelfde. Als ze goed zijn, zijn ze goed. En anders moeten ze beter worden. Er moet toch een reden zijn dat ik hem niet opstel?"

Bozeník blinkt niet uit in het meevoetballen, maar ESPN-analist Arnold Bruggink ziet mogelijk toch een belangrijke rol voor hem weggelegd. "Ik vergelijk hem een beetje met Mateja Kezman. Die kon echt niet voetballen, echt niet. Alle ballen sprongen op, maar hij werkte hard en kreeg altijd kansen. Hiddink zei tegen hem: jouw gebied is in de zestienmeter. Als je mee wilt voetballen, zit je de komende 34 wedstrijden naast mij op de bank. Voetballen laten we aan andere over. Kezman begreep dat en maakte 34 goals."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws