Feyenoord wint bij FC Utrecht, maar heeft opnieuw zorgen over Bijlow

11-04-2021 14:13
119

Feyenoord heeft bij FC Utrecht drie belangrijke punten gepakt in de strijd om Europees voetbal. Na een tactische wijziging van trainer Dick Advocaat wonnen de Rotterdammers met 1-2.

Advocaat bouwde extra zekerheid in door tegen Utrecht met maar liefst vijf verdedigers te starten. Dat liep in de beginfase voor geen meter. Feyenoord kwam er niet aan te pas en werd door Utrecht met de rug tegen de muur gezet. De thuisploeg stichtte het meeste gevaar, maar de voorsprong kwam tot stand na een eigen goal van Leroy Fer. De middenvelder zag de bal via zijn knie in het doel belanden na een corner van Adam Maher.

Omdat het niet liep greep Advocaat weer terug naar het bekende 4-3-3-systeem. Een gouden zet, zo bleek. Het tot dat moment tandenloze Feyenoord rechtte de rug en kwam ietwat gelukkig op gelijke hoogte via (opnieuw) een eigen doelpunt van Simon Gustafson. Weer gebeurde dat uit een corner.

Feyenoord was slordig in de beginfase van de tweede helft. Door een aantal fouten van de defensie kon Utrecht er bij vlagen gevaarlijk uitkomen, maar daar werd te weinig mee gedaan. Desondanks kwam Feyenoord na een klein uur wel op voorsprong. De ingevallen Luis Sinisterra gaf de bal voor op Steven Berghuis, die snoeihard raak schoot.

Veilig was Feyenoord zeker niet. Justin Bijlow voorkwam twintig minuten voor tijd de gelijkmaker van Sander van de Streek en reageerde ook adequaat op een steekbal van Maher op Gyrano Kerk, die daar net niet bijkon. Bijlow raakte bij die actie wel geblesseerd en moest worden vervangen door Nick Marsman. Eljero Elia kreeg van trainer René Hake tien minuten om Utrecht voor een nederlaag te behoeden en kreeg in blessuretijd dé kans op 2-2, maar miste.