De Graafschap overleeft Go Ahead-storm en zet belangrijke stap richting Eredivisie

De Graafschap overleeft Go Ahead-storm en zet belangrijke stap richting Eredivisie

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 14:10zo 11-04-2021 om 14:10

De Graafschap heeft zondagmiddag op de eigen Vijverberg gouden zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Door een goal van Jesse Schuurman werd concurrent Go Ahead Eagles verslagen: 1-0.

De Graafschap ging de wedstrijd in als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, met twaalf punten minder dan koploper SC Cambuur, maar één punt meer dan Almere City FC en NAC Breda. De Bredanaars hadden een wedstrijd meer gespeeld. Go Ahead zat daar weer vier punten achter.

Mede door de grote belangen speelden De Graafschap en Go Ahead met de handrem erop in Doetinchem. Kansen waren op één hand te tellen. Na rust waren de bezoekers uit Deventer een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar Jacob Mulenga en Giannis Botos hadden hun vizier niet op scherp staan.

Prompt viel de goal aan de andere kant. Jesse Schuurman bleef koel en prikte de 1-0 binnen. Go Ahead ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet. De Graafschap boekt daardoor een cruciale zege in de strijd om promotie. Almere komt maandagavond in actie tegen Telstar en kan dan weer op één punt komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws