Robben gaat spelen bij FC Groningen: 'Raar als we hem niet gebruiken'

Robben gaat spelen bij FC Groningen: 'Raar als we hem niet gebruiken'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 14:40zo 11-04-2021 om 14:40

De kans is groot dat Arjen Robben zondag in actie komt voor FC Groningen tegen sc Heerenveen. Dat stelt trainer Danny Buijs, die de 37-jarige aanvaller maximaal tien minuten kan geven.

Buijs was aanvankelijk in de veronderstelling dat Robben over twee weken tegen PSV zijn eerste minuten sinds oktober 2020 kon maken. "Maar na de vrijdagtraining ving ik de eerste geluiden op dat het mogelijk toch wel vroeger kon dan PSV", vertelt Buijs kort voor Groningen - Heerenveen aan ESPN.

"Vrijdag ging het goed, zaterdag ging het goed en vanochtend hebben we de knoop doorgehakt", vervolgt de Groningen-coach, die min of meer belooft dat Robben gaat spelen. "Hij kan spelen, we moeten uitgaan van maximaal een minuutje of tien. En de kans is dus ook groot dat hij gáát spelen. Als je zo'n speler op de bank hebt en hij kan tien minuten spelen, dan zou het raar zijn als we hem niet gebruiken. Ongeacht de stand."

Robben is het nog niet verleerd, benadrukt Buijs lachend. "Hij toont bij ons op de trainingen al een paar weken aan dat hij over extreme kwaliteiten beschikt, maar dat is denk ik bij de meeste mensen wel bekend."

Robben viel bij de seizoensopener van FC Groningen tegen PSV in september na een half uur geblesseerd uit. Een maand later viel hij nog even in tegen FC Utrecht, maar daarna speelde de 96-voudig international geen wedstrijd meer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws