'Het wordt een zware klus voor Ajax in de bekerfinale, ze zullen vermoeid raken'

'Het wordt een zware klus voor Ajax in de bekerfinale, ze zullen vermoeid raken'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 15:51zo 11-04-2021 om 15:51

Vitesse-regisseur Oussama Tannane hoopt op een vermoeid Ajax in de bekerfinale van volgende week. De Amsterdammers spelen drie dagen voor de eindstrijd in De Kuip nog de cruciale Europa League-return tegen AS Roma in Italië.

De spelers en technische staf van Vitesse hebben na het teleurstellende gelijkspel tegen ADO Den Haag (0-0) acht dagen om zich voor te bereiden op de bekerfinale. Tannane ziet het als een voordeel ten opzichte van Ajax. "Dat denk ik wel. Ze zullen toch vermoeid raken", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Het wordt een zware klus voor Ajax, dat er alles aan zal doen om toch door te gaan in de Europa League. Het is in ons voordeel dat ze donderdag nog moeten spelen. Maar je weet ook hoe sterk Ajax is. Ze hebben een brede selectie en voor miljoenen spelers gekocht. Natuurlijk zijn zij favoriet, maar wij hebben zeker een kans."

De bekerfinale wordt de grootste wedstrijd in de carrière van Tannane (27). "Zeker. Het is een finale en ik heb nog nooit een finale gespeeld. We hebben de kans om een prijs te pakken en die kansen krijg je niet veel als je bij Vitesse speelt. Ik denk dat het een heel mooie beloning is voor het mooie seizoen dat we hebben. Maar we zijn nog niet klaar. Nu willen we die finale ook winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws