Ten Hag steunt Scherpen met Neuer-vergelijking: 'Beste keeper ter wereld'

Ten Hag steunt Scherpen met Neuer-vergelijking: 'Beste keeper ter wereld'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 16:53zo 11-04-2021 om 16:53

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 23:06zo 11-04-2021 om 23:06

Erik ten Hag houdt het volste vertrouwen in Kjell Scherpen na zijn fout in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. De Ajax-trainer maakt daarbij de vergelijking met een jonge Manuel Neuer.

Scherpen staat ook tegen RKC Waalwijk onder de lat, omdat Maarten Stekelenburg nog niet fit genoeg is om te starten. De jonge sluitpost baalt als vanzelfsprekend flink van zijn fout tegen Roma. "Hij gedraagt zich zoals ik had verwacht, zoals zijn karakter is", vertelt Ten Hag voor de wedstrijd tegen RKC voor de camera van ESPN. "Hij is reëel en weet dat hij fout zit. Daar moet hij van leren.”

Ten Hag maakt daarbij de vergelijking met Bayern München-keeper Neuer. "Neuer heb ik in het begin van zijn carrière bij Schalke ook fouten zien maken. Uiteindelijk wordt hij de beste keeper van de wereld. Het hoeft niet te zeggen dat Scherpen dat wordt, maar hij heeft stappen gemaakt. Iedere jonge keeper kent dit soort momenten aan het begin van zijn carrière, het gaat erom hoe je ermee omgaat."

Of Scherpen ook aanstaande donderdag onder de lat staat tegen Roma, durft Ten Hag nog niet te zeggen. "Daar moet je niet van uit gaan. Maarten is op de goede weg. Maar vandaag is voor hem te vroeg." Ajax moet het tegen RKC ook doen zonder Brian Brobbey. "Hij heeft een ijsbeentje gehad, het was te kort om erbij te zijn voor hem", sluit Ten Hag af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws