Vraagtekens bij aanpak Ten Hag tegen RKC: 'In deze wedstrijden moet hij spelen'

Vraagtekens bij aanpak Ten Hag tegen RKC: 'In deze wedstrijden moet hij spelen'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 17:12zo 11-04-2021 om 17:12

Kenneth Perez en Ronald de Boer vinden dat Ajax-trainer Erik ten Hag een risico neemt door weinig spelers rust te gunnen tegen RKC Waalwijk. Met het oog op de belangrijke Europa League-return tegen AS Roma van volgende week donderdag had de oefenmeester moeten rouleren, stellen de ESPN-analisten.

"Ik ben niet per se een fan van rouleren, maar als je zo hebt ingekocht en een Idrissi hebt gehuurd… Dan kan hij niet spelen tegen RKC", begint een verontwaardigde Perez bij ESPN. De Boer is het met zijn collega-analist eens en denkt dat Ten Hag simpelweg niet genoeg vertrouwen heeft in zijn wisselspelers. "Als je naar de selectie kijkt, heeft Ten Hag niet zoveel vertrouwen in die andere elf qua niveau. Dat benadrukt hij wel, maar dat is dus niet zo. Het zijn geen spelers waarvan je denkt: die zou ik er meteen ingooien."

Vooral de reserverol van Oussama Idrissi in Amsterdam valt Perez op. "Idrissi wordt van Sevilla gehuurd… In deze wedstrijden moet hij gaan spelen", vervolgt hij. De Boer stelt dat de Ajax-trainer een risico neemt door niet te rouleren. "Je gaat ervan uit dat het kampioenschap zo goed als zeker in de zak zit. De Europa League tegen Roma is ontzettend belangrijk. Je neemt wel een risico met wat spelers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws