Cruciale degradatieslag voor scorende Boëtius, sologoal Lang niet genoeg in kraker

11-04-2021 20:18 Laatste update: 21:21
29

Op de dag dat Bundesliga-hekkensluiter Schalke 04 zijn allerlaatste kans heeft gegrepen, heeft FSV Mainz 05 uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Met dank aan Jean-Paul Boëtius werd een aanval van nummer voorlaatst 1. Köln afgeslagen.

1. FC Köln-FSV Mainz 05 2-3
De nummer veertien van Duitsland kwam dankzij een afstandsknal van Boëtius op voorsprong in Köln. De nummer zeventien moest eigenlijk winnen van de nummer veertien en zette alles op de aanval. Dat leverde een 2-1 voorsprong op na een rake penalty van Ondrej Duda en een tweede treffer van Ellyes Skhiri. Mainz had echter het laatste woord: Karim Onisiwo gleed de 2-2 binnen en Leandro Barreiro maakte het feest in de laatste minuut zelfs compleet. Mainz staat nu vijf punten los van Köln en twee punten voor op de zestiende plek, die recht geeft op play-offs.

Anderlecht-Club Brugge 2-1
Het Nederlands getinte Club Brugge heeft vlak voor het einde van het reguliere Jupiler Pro League-seizoen de kraker tegen Anderlecht verloren. Ruud Vormer en Bas Dost startten in de basis en kregen na rust gezelschap van Noa Lang, die na een fraaie solo de score opende: 0-1.

Paars-Wit lachte echter als laatst en draaide de zaken in de slotfase volledig om: Lukas Nmecha en Albert Sambi Lokonga tekenden vier minuten na elkaar de 1-1 en de 2-1. Hoogstwaarschijnlijk komen beide ploegen elkaar weer tegen in de kampioensplay-offs, tussen de beste vier: Club Brugge staat al maandenlang onbedreigd bovenaan, Anderlecht gaat als nummer drie de laatste speelronde in.

Schalke 04 - FC Augsburg 1-0
Of het genoeg gaat zijn om degradatie te voorkomen valt te betwijfelen, maar Schalke 04 heeft de allerlaatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen stadion werd er met 1-0 gewonnen van FC Augsburg door een vroeg doelpunt van Suat Serdar.

Hierdoor komen Die Königsblauen op dertien punten, tien achter nummer zeventien FC Köln. Die positie op de ranglijst resulteert echter ook in directe degradatie. Nummer zestien Mainz 05 staat op 25 punten met nog acht wedstrijden te spelen in de Bundesliga.

West Ham United - Leicester City 3-2
The Hammers zijn hard op weg naar Champions League-voetbal. De ploeg van trainer David Moyes won in eigen stadion met 3-2 van Leicester City en klimt daardoor weer over Chelsea heen naar de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor het miljardenbal. De man van de eerste helft was Manchester United-huurling Jesse Lingard, die met twee doelpunten zorgde voor een 2-0 stand bij rust.

Jarrod Bowen leek de wedstrijd al snel in de tweede helft te beslissen met de 3-0, maar West Ham maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk. Kalechi Iheanacho zorgde er met twee treffers voor dat de spanning weer helemaal terugkwam in de wedstrijd, maar The Hammers overleefden de ruim zes minuten blessuretijd uiteindelijk.

Sampdoria - Napoli 0-2
Napoli blijft goede zaken doen in de strijd om een Champions League-ticket in Italië. De ploeg neemt de vierde plaats over van Atalanta Bergamo (dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft) na een 0-2 overwinning op bezoek bij Sampdoria. Napoli was de hele wedstrijd de betere ploeg en won via doelpunten van Fabián Ruiz en Victor Osimhen.