Robben 'kon gewoon niet stoppen' bij Groningen: 'Dat speelt heel erg mee'

Robben 'kon gewoon niet stoppen' bij Groningen: 'Dat speelt heel erg mee'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 17:49zo 11-04-2021 om 17:49

Arjen Robben maakte zondagmiddag na 175 dagen zijn rentree binnen de lijnen bij FC Groningen tegen sc Heerenveen. De aanvaller is blij dat hij weer op het veld staat en hoopt het seizoen goed af te kunnen sluiten.

"Vandaag was een bonus, een soort beloning", vertelt Robben na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik kom van heel ver, ik weet niet of ik ooit in mijn carrière zo'n moeilijke revalidatie heb meegemaakt."

De lange revalidatieperiode zorgde voor vraagtekens bij Robben, die serieus nagedacht heeft om te stoppen. "Ik heb het eerder al aangegeven, dat ik dacht: heeft het nog wel zin? Ergens zit iets in je, opgeven komt niet in het woordenboek voor. Je wil zo graag op het veld komen, dat is vandaag gelukt. Ik hoop dat ik dit nu door kan bouwen, dat is afwachten."

Robben is blij dat hij ervoor gekozen heeft om er nog een keer vol voor te gaan. "Ik haal er mijn plezier uit, wanneer ik met de jongens op het veld sta. Dat is de beloning wanneer je terugkomt na een revalidatie. Wat ook erg meespeelt is de steun van de mensen hier. Dit is thuiskomen, je wil je club helpen. Als ik de laatste tijd zie hoeveel reacties, brieven, e-mails en mooie woorden ik krijg... Dan kan je ook niet stoppen."

De fans hopen dat de aanvaller nog een jaartje doorgaat. "Ik weet niet of mijn vrouw het daarmee eens is. Ik wil eerst zien hoe de komende weken gaan", sluit Robben lachend af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws