Boscagli blinkt uit op PSV-middenveld: 'Weet het niet, is totaal verschillend'

Boscagli blinkt uit op PSV-middenveld: 'Weet het niet, is totaal verschillend'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 18:12zo 11-04-2021 om 18:12

Voor Olivier Boscagli maakt het niet uit of hij op het middenveld of in de achterhoede van PSV speelt. Hij maakte tegen VVV-Venlo indruk op het middenveld bij de Eindhovenaren. De Fransman maakt een opvallende ontwikkeling door bij PSV.

"Ik voel me heel goed, ik heb vertrouwen", vertelt Boscagli na de wedstrijd tegen ESPN. De Fransman stond aan de basis van de 0-1 van Cody Gakpo. "Het was geen assist van me, maar het was de start van de aanval. Het is een van mijn kwaliteiten, dat moet ik laten zien op het veld." Boscagli strooide met passes in Venlo. "Het is mijn speelstijl, af en toe neem ik teveel risico. Maar als de bal dan goed is, levert het soms een doelpunt op."

In de eerste seizoenshelft speelde Boscagli de meeste wedstrijden in de achterhoede van PSV, na de winterstop staat hij steeds vaker op het middenveld. Een voorkeur heeft hij niet. "Ik weet het niet, het is totaal verschillend. Ik voel me op allebei de posities belangrijk. In de achterhoede start het bij mij, op het middenveld kan ik van meer waarde zijn voor de aanvallers."

De ontwikkeling van Boscagli bij PSV is bijzonder te noemen. Hij zat vorig jaar vooral op de bank, dit jaar is hij niet weg te denken uit de basis van trainer Roger Schmidt. "Het was vorig seizoen een zwaar jaar, maar daar heb ik veel van geleerd. Ik ben meer naar mezelf gaan kijken, dat was het belangrijkste", sluit de Fransman af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws