Pover Ajax wint moeizaam bij RKC, maar ziet Rensch met blessure uitvallen

11-04-2021 18:36
117

Ajax heeft in aanloop naar de belangrijke Europa League-return tegen AS Roma geen fout gemaakt op bezoek bij RKC Waalwijk. De Amsterdammers imponeerden absoluut niet, maar wonnen wel met 0-1 door een spectaculair doelpunt van Sébastien Haller. Smet op de wedstrijd was de blessure van Devyne Rensch.

Het begin van Ajax in Waalwijk was nog veelbelovend. De Amsterdammers kwamen een aantal keer dreigend voor het doel van Kostas Lamprou, maar een doelpunt leverde het in eerste instantie niet op. Na ruim een kwartier spelen was het echter alsnog raak voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Sébastien Haller werkte een voorzet van Dusan Tadic op zeer acrobatische wijze achter een kansloze Lamprou. Prachtig gedaan door de spits van Ajax.

Ajax hield in het restant van de eerste helft het overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van RKC. De thuisploeg probeerde het een aantal keer met een counter, maar was niet bij machte om gevaarlijk te worden voor het doel van Kjell Scherpen.

Na rust controleerde Ajax de wedstrijd, zonder al te veel risico's te nemen met het oog op de Europa League-return tegen Roma. Ten Hag haalde na 53 minuten Davy Klaassen naar de kant voor Mohammed Kudus, zodat de aanvallende middenvelder wat rust kon pakken. Niet veel later viel Devyne Rensch met een bovenbeenblessure uit. Het heeft geen gevolgen voor Ajax richting Roma-uit, omdat de vleugelverdediger geschorst is voor dat duel. Wel staat de bekerfinale tegen Vitesse op het spel.

De wissels het spel van Ajax niet ten goede en halverwege het tweede bedrijf was RKC zelfs dichtbij de gelijkmaker. Invaller Cyril Ngonge schoot een vrije trap op de lat, Melle Meulensteen werkte de rebound vervolgens over. Een flinke waarschuwing voor Ajax, dat in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen kwam.

Door de overwinning kan Ajax weer drie punten bijschrijven, waardoor het hard op weg is naar de Eredivisie-titel. De voorsprong op nummer twee PSV bedraagt elf punten. RKC blijft staan op de veertiende plaats met 26 punten, vier meer dan achtervolgers Willem II en VVV-Venlo.